Uvjeti za kredite u Njemačkoj


Banke odobravaju kredite samo pod određenim uvjetima. Prvenstveno je važno da je podnositelj zahtjeva kreditno sposoban . Osoba je kreditno sposobna ako je ovlaštena zakonito potpisati ugovor o kreditu. Ako je taj uvjet ispunjen, zajmodavac provjerava kreditnu sposobnost ili bonitet potencijalnog zajmoprimca – kreditne institucije u Njemačkoj su to zakonski dužne učiniti. Zajmodavac odlučuje koji čimbenici i informacije su uključeni u provjeru kreditne sposobnosti i kako su ponderirani.

Ali koji su osnovni uvjeti za kredit od banke?

Punoljetna

Pri podizanju kredita odlučujuću ulogu imaju godine, jer je jedan od obveznih uvjeta za podizanje kredita punoljetnost. U Njemačkoj se osoba koja ima 18 i više godina smatra punoljetnom i stoga je potpuno poslovno sposobna. Uz minimalnu dob, mnoge banke određuju i maksimalnu dob zajmoprimaca. To se obično postavlja na 65 godina, budući da osiguranje preostalog duga prestaje u toj dobi . Da biste i dalje dobili kredit, daljnji zahtjevi moraju biti u obliku kolaterala z. B. biti ispunjen jamstvima.

Prebivalište i bankovni račun u Njemačkoj

Da biste mogli podići kredit, glavno prebivalište mora biti u Njemačkoj. Dokaz o prebivalištu potrebno je dostaviti banci putem osobne iskaznice, putovnice ili potvrde o registraciji. Njemački bankovni račun, tj. njemački bankovni račun, obično je potreban da biste mogli podnijeti zahtjev za kredit. Jer, s jedne strane, iznos kredita se isplaćuje na ovaj račun, a mjesečne uplate također se terete.

Kreditna sposobnost


Osim kreditne sposobnosti, dovoljna kreditna sposobnost važan je uvjet koji treba ispuniti za kredit od banke. Kako bi to provjerila, banka provodi provjeru kreditne sposobnosti. Između ostalog, ovdje se razmatraju čimbenici kao što su platni promet, profesionalni i bračni status ili vlasništvo nad stambenom nekretninom. Za provjeru kreditne sposobnosti obično se uključuje i podatak od Schufe, koji podatak o z. B. daje povijest plaćanja, broj kreditnih kartica ili neplaćenih obveza plaćanja. Koristeći te podatke izrađuje se interni kreditni rejting banke koji se koristi kao financijska prognoza kreditne sposobnosti.

Redovna primanja


Postojeći radni odnos uz redovita primanja također je jedan od najvažnijih uvjeta za uspješno odobravanje kredita. Uz dokaz o plaći, banka mora biti zajamčena da su zajmoprimci u mogućnosti otplaćivati ​​mjesečne rate kredita plus pripadajuće kamate. U tom slučaju može biti problematično za samozaposlene osobe, studente ili osnivače bez redovitih prihoda, jer banke obično te skupine ljudi procjenjuju kao previsok rizik. Zahtjeve za kredit od podnositelja zahtjeva koji su zaposleni, ali su još uvijek na probnom roku, banke također često odbijaju.

No, samo redovna plaća i dokaz o prihodima ne ispunjavaju uvjete za banku za dobivanje kredita. Tek usporedbom prihoda i redovnih rashoda može se provjeriti mogu li potencijalni zajmoprimci doista plaćati mjesečne rate.

Kolateral zajma


Ako banka smatra da je željeni iznos kredita rizičan za danu kreditnu sposobnost, prihod često nije dovoljan kao osiguranje. Banka tada može zatražiti dodatni kolateral kako bi se zaštitila od zajmoprimaca. Na primjer, određena osiguranja, naknade za zemljište ili jamstva mogu poslužiti kao kolateral za zajam .

Jamstvo i drugi zajmoprimac

Ako nakon provjere kreditne sposobnosti kreditna sposobnost nije dovoljna za kredit, jamstvo može poslužiti kao osiguranje i time povećati kreditne šanse. U slučaju kredita s jamcem , treća osoba svojim prihodima i imovinom odgovara za financijske obveze iz ugovora o kreditu.

Drugi zajmoprimac također može poslužiti kao osiguranje za banku i plaćat će mjesečne rate ako je prvi zajmoprimac insolventan.

Dodatno osiguranje

Ako je kreditna sposobnost nedovoljna, određene vrste osiguranja mogu biti uvjet kako biste i dalje mogli podići kredit. To uključuje, na primjer, osiguranje od invaliditeta na radu. Kada su u pitanju krediti za nekretnine, životno osiguranje se prvenstveno koristi kao kolateral.

Zahtjevi za određene vrste kredita
Ovisno o vrsti kredita , mogu se tražiti dodatni zahtjevi od banke. Ako se radi o zajmu za automobil , kopija kupoprodajnog ugovora ili potvrda o registraciji Dio II često se mora predočiti kao dokaz o kupnji. Također se moraju navesti podaci o automobilu i datum prve registracije. Kod bankovnog kredita za auto automobil se često koristi kao kolateral, potpisuje se sigurnosni prijenos i vozilo je u vlasništvu banke sve dok se ne otplati puni iznos kredita, uključujući kamate.

Kod kredita za nekretnine traženi iznos kredita često je vrlo visok, a rok kredita je duži nego kod ostalih kredita na rate, zbog čega je visok kapital često preduvjet za kredit. Imovina sama po sebi može poslužiti kao kolateral za ove kredite, pa je vrijednost imovine često dodatni uvjet prilikom davanja kredita. Iznos zajma obično mora biti pokriven hipotekarnom vrijednošću nekretnine.

Kredit unatoč odbijanju u banci - je li to moguće?
Banke u pravilu odbijaju zajmoprimce koji nemaju dovoljnu kreditnu sposobnost. Schufa igra važnu ulogu u tome. Ako Schufa rezultat nije optimalan, kredit je moguć unatoč Schufi, pod uvjetom da se kreditna sposobnost može dokazati drugim kriterijima kreditne sposobnosti. Kod auxmoney također možete uzeti zajam ako imate nizak ili "loš" Schufa rezultatdostupno - unatoč mogućem odbijanju drugih zajmodavaca. Budući da auxmoney koristi Schufa informacije samo kao jednu od mnogih značajki kreditne sposobnosti i oslanja se na raznoliko ocjenjivanje kako bi tražiteljima kredita pružili maksimalne kreditne mogućnosti. Za razliku od posrednika koji nude kredite bez Schufe, auxmoney ima TÜV certifikat i radi s njemačkom SWK bankom. To znači da kreditni posrednik uz sebe ima snažnog partnera s dugogodišnjim kreditnim iskustvom.

Zahtjev za kredit putem platforme također je besplatan i neobvezujući. Stoga prije nego što odustanete od nade u zajam na temelju vaše Schufe i vidite svoju posljednju priliku u zajmu bez provjere kreditne sposobnosti, isprobajte ga bez rizika s auxmoney. Mogući su krediti unatoč odbijanju od drugih kreditnih institucija, što znači da se u mnogim slučajevima zahtjevi za kreditom ipak mogu ispuniti. Ukupno su privatni investitori već financirali više od 300.000 zajmova, uključujući kredite s negativnim unosom Schufa - iako mnogi zajmoprimci nisu dobili kredit od banke. Zajam unatoč negativnoj Schufi stoga je moguć većini klijenata.


Jednostavno jednim klikom saznajte mogućnosti koje vam pruža Auxmoney. 
Ako vam odgovara prihvatite ga i za par dana novac je na vašem računu
Pošaljite besplatni upit klikom na link i za par minuta saznajte sve elemente potencijalnog kredita:

www.auxmoney.com

800x250 (GIF) - Auto